Duktiga hönsmamman Gunnel har fått tillökning, dock är samtliga adoptivbarn. Åtta ägg som är blandras med maran och hedemora inhämtades från en annan gård. Sedan har tydligen andra hönan, värphybriden Julia, lyckats lägga in några i samma rede utan vår vetskap. För de elva ägg vi trodde att Gunnel ruvade på visade sig vara 15! De är så fantastiskt söta de små raringarna som nu börjar titta fram under Gunnel smiley Det är hålslag på ytterligare ett par av äggen, så vi får se hur många som kommer kläckas av dem. Än så länge har 4/15 kläckts, en klarade inte av att ta sig ur ägget helt och dog under processen.

Hon är fantastiskt trevlig och lätt att ha att göra med vår Gunnel. Man kan med lätthet pilla på både ägg och kycklingar under henne. Hon kan genom ett lite dovt läte meddela att hon inte tycker om det, men hon blir aldrig aggressiv.

De tidigare små kycklingarna har nu fått sina vuxen-färger och här ca 10 veckor gamla nu. De är modiga små varelser som nu vågar gå långt ifrån den trygga hönsgården. Vi väntar ett tag till men sedan drar det ihop sig för tuppslakt. I en normal hönsflock så bör man ha en, eller möjligen två tuppar, inte 50% tuppar… Eftersom vi är intresserade av att bli självförsörjande till viss del på vår lilla gård, så kommer de inte gå till spillo. Men det kommer inte vara en rolig dag inte… På bilden ses två bruna wyandotter (troligen) och en skånsk blomme. Araucanan har visat sig bli en ståtlig tupp, den kommer få vara kvar i flocken.

Vår lilla isbarhöna Molly har också lagt sitt första ägg. Ett av Julias vita bredvid så att färgen syns lite bättre. Bilden är dock tagen i ett mörkt hönshus, så inte den bästa smiley Det är normalt också att äggen är lite mindre till storleken i början.