Jag är då ingen superhändig person och mannen min är ingen snickare, men med några flyttade skruvar så lyckades vi färdigställa den nya inkvarteringen till de kinesiska dvärgvaklarna. Med sorg i hjärtat släpptes 6 vaktlar in i det nya hägnet, som än så länge är lite spartanskt inrett. Det ska in med flera gömställen i form av grenverk, hus m.m. Det kommer underlätta för de små liven att våga nyttja hela ytan som de nu har tillgång till. Det ska även installeras en värmelampa så att de klarar vintern. Men varför är detta sorgligt då? Jo, dagen innan projektet färdigställdes så hittades en av hönorna döda i buren (naturligtvis av en av barnen) och Olof, som tillsammans med tuppen Bernt, var den första dvärgvakteln som införskaffades fick avlivas akut. Tyvärr fick han och hönan aldrig uppleva den nya lyx-lyan. smiley

I och med flytten så blev det också uppenbart vem det är som har trakasserat sin kamrater genom att rycka fjädrar. Så inom kort kommer antalet dvärgvaktlar att ha sjunkit till 5… Detta för att man inte ska hålla ensamma vaktlar samt att skydda de övriga fem från denna form av mobbing.

Så nu när äggkläckaren snart är tom igen (hålslag skedde idag på blommehönsäggen, så förhoppningsvis är den ledig i morgon), så är nu frågan om man ska lägga in en ny omgång vaktelägg för att försöka få till en stabil och lugn grupp med flera hönor.