Nu har vi bott på vår lilla gård i lite drygt en vecka. Allt är mer eller mindre kaos, men sakta men säker blir det bättre…. smiley Är intresserad av självhushållning och vill kunna bli åtminstone delvis självförsörjande. Så många beslut kommer att fattas utifrån denna målsättning.

I flytten följde sex marsvin och åtta kinesiska Dvärgvaktlar med. Marsvinen tillför inget till själva hushållet (möjligen lite gödsel eftersom de bajsar en hel del) men vaktlarna lägger små ägg. Med gårdsköpet följde också två katter, Gösta och Doris. Dessa har nu båda vågat visa sig och kommit in och ätit lite mat om kvällen. Känns bra, för vi var lite oroliga att hankatten inte skulle dyka upp alls.

I torsdags hämtade vi fem höns, varav den ena nu duktigt levererar ett ägg om dagen. Sju blommehöns-ägg ligger också i kläckaren med beräknad kläckning om 2 veckor. 🙂 Hönsen är på sikt tänkta att ge oss både ägg och kött.

Vi har hunnit med att få hem rotad pil, varav fyra har blivit planterade, samt planterat ett körsbärsträd, fyra vindruvssticklingar och två vinbärsbuskar. Pilen är tänkt att kunna användas till att stängsla in köksträdgården och att fläta annat med. Dottern tyckte det var kul och vissa intressen bör stödjas mer än andra. smiley I rabatterna har jag bl.a. hittat lavendel och någon form av mynta, som verkar trivas bra. Älggräs växer det också längs dikena, så lite eget te ska väl kunna produceras redan denna sommar smiley

Det som står näst på tur är troligen att få till en godkänd och väl fungerande kompost så att vi kan ta bort kompostkärlet vid sophämtning. Håller på att kolla på Bokashi kompost ( bokashi.se för den intresserade) just nu och hoppas att kommunen kan tänka sig godkänna denna!

Tillägg 2017-07-12: I min kommun behövde jag inte specificera vilken typ av kompost jag tänkt ersätta det bruna kärlet med, så det blev en Bokashi och första hinken är snart full.